Kål, japansk - Mizuna

Referens: W 8380

19,12 kr

Lättodlad, flikbladig, bladgrönsak med mild smak. Mix med röda inslag. Skörda regelbundet genom klippning så växer nya späda blad ut.

Kvantitet
Finns i lager

Köp för 500,00 kr till för att få fri frakt på din beställning!

 

Handla enkelt & säkert med Klarna

 

Fri frakt vid köp för 500:-

 

Öppet köp i 14 dagar

Lättodlad, flikbladig bladgrönsak med mild smak i en mix av grönt och rött. Bladen liknar Rucola till utséendet men är mildare och krispigare. Skörda regelbundet genom klippning så växer nya späda blad ut. Ger skörd långt in på hösten. Milda vintrar kan den skördas tills dessa att snön lägger sig.
Kan med fördel sås i omgångar på växtplatsen.  Blad och stjälkar kan ätas färska, lätt kokta eller wokade. Så på friland i varm jord och vattna rikligt. Trivs bäst i näringsrik och väldränerad jord. Gallra tidigt för bra tillväxt. Håll jorden fuktig för att undvika blomning. Om den odlas för små blad  så rekommenderas avstånd på 5 - 10 cm. För större, fyllda plantor krävs 25 - 30 cm mellan plantorna.
Kan även odlas inomhus året runt i kruka på fönsterbrädan. Ger färskt tillskott av bladgrönt även under vinterhalvåret. Så i omgångar. Mizuna innehåller antioxidanter och är rik på C- & A-vitamin samt folsyra och järn. I Japan utgör Mizuna en av 41 sorter som är basen för  vegetarisk matlagning. 

Weibulls
W 8380

Datablad

Latinskt namn
Brassica rapa var. nipposinica
Sort
Mizuna
Odlingssätt
Direktsådd
Direktsådd
Maj-Aug
Skörd
Jul-Okt
Plantavstånd
20 cm
Växtsätt
Fristående
Läge
Sol / Halvskugga
Höjd
30 cm
Radavstånd
40 cm
Planteringsdjup
1 cm
Livslängd
Ettårig
Räcker till
400 Pl

Särskilda referenser

16 andra produkter i samma kategori: